Image result for Lämna hunden i trygga händerDet absolut viktigaste när det kommer till att ha hund är att ha tid. Massor av tid. Visst är det viktigt att man också har råd med skötseln och en bra miljö att erbjuda den, men det som kommer allra högst på prioritetslistan är tid! Hundar är flock- och sällskapsdjur och det finns ingenting som gör en vovve så olycklig som att vara ensam för mycket.

Tid är tyvärr en lyxvara i dessa tider och att ta med sig hunden till jobbet är inte alltid ett alternativ. Så innebär det att en hundälskare som jobbar mycket inte kan ha hund? Nej, absolut inte. Som tur är finns det massor av bra Hundpensionat där din hund kan få en rolig och stimulerande tillvaro medan du jobbar eller reser. Goda nyheter, med andra ord.

Hundpensionat brukar fungera på två olika sätt: dels som hotell där hunden kan bo medan man till exempel är på semester, dels som ett dagis medan man arbetar. Hit kommer alla möjliga sorters hundar och de anställda ser till att de är väl omhändertagna och har mycket att syssla med under dagarna. Man tar ut hundarna på långa promenader, låter dem leka med varandra om de kommer överens, förser dem med mat, vård och leksaker och ser allmänt till att de hålls igång och därmed inte hinner längta för mycket efter matte eller husse. Många som använder hundpensionat under veckodagarna brukar skämta om att hunden är helt utmattad när den kommer hem då den lekt och stojat så mycket under dagens lopp!

Att lämna hunden till ett hundpensiont kostar naturligtvis en slant så innan man skaffar hund bör man se till att de personliga finanserna tillåter detta. Man vill ju att ens fyrfota vän ska få ett så bra och lyckligt liv som möjligt, så det är vikigt att man prioriterar rätt.