Image result for подготовка собакиRhodesian Ridgebacks är mycket intelligenta och starka hundar som gärna är ute och springer och tränar med sina ägare. De stimuleras av att lära sig saker och blir tacksamma och harmoniska om man ägnar mycket tid åt dem. Av denna anledning är detta en hundras som lämpar sig mycket väl för utställningar och tack vare det allmänna intresset och ett antals sponsorer kan man idag se fram emot många olika hundutställningar under årets gång. Hade det inte varit för olika företag och organisationer så hade dessa inte gått att genomföra och det är därför vi vill skicka ett Stort tack till Lidingö FK för sin vilja att delta och hjälpa till.

Förbered hunden

Det finns olika typer av utställningar och tävlingar som man kan anmäla sin hund till men vad man än väljer så bör man förbereda både sig själv och sin fyrfota vän flera månader i förväg. Detta gör upplevelsen till en mycket positiv sådan för alla inblandade och hunden själv kommer att känna sig glad och stimulerad.

Bland det viktigaste man bör jobba på inför en tävling är hundens fokus. Den skall vara helt koncentrerad på dig och kunna ignorera sin omgivning som under en utställning består av massor av människor, domare och andra hundar. En lättdistraherad hund kan bli mycket stressad under en sådan situation och det handlar framförallt om dess förmåga att fokusera.

Rhodesian Ridgebacks är kända för sitt något frånvarande temperament, som inte bör förväxlas med brist på känslor eller intresse. Den har helt enkelt en sådan stil, och den föredrar alltid att ignorera andra personer än sig ägare eller familj. Med andra ord är detta en hundras som lämpar sig alldeles utmärkt för utställningar.

Man bör också träna sin hund att stå på ett visst sätt så att alla dess fördelaktiga vinklar betonas, som till exempel den karaktäristiska borstrygg som just denna hundras är så berömd för.