Image result for Att bli uppfödareHundrasen Rhodesian Ridgeback är en alldeles unik ras som många människor runt om i världen är fullkomligen betagna av. Detta är en extremt ståtlig och intelligent hund som verkligen blir sin ägares bästa vän, och i Sverige finns det ett antal uppfödare att vända sig till om man är intresserad av att skaffa sig en egen Lejonhund, som den kallades en gång i tiden.

Att bli uppfödare innebär knappast att man kommer att bli rik och berömd, men å andra sidan kan man se fram emot ett mycket rikt och stimulerande liv med sina fyrfota familjemedlemmar. Karin Furst är en av de som förverkligat sina drömmar genom att starta en kennel med Rhodesian Ridgebacks och det är ett beslut hon verkligen inte har ångrat. För henne började det hela med att hon inte fick ha hund som barn, och efter att hon själv blivit vuxen gjorde hon något åt saken genom att utbilda sig till hundtränare och sedan registrera sin kennel.

Sedan år 2009 har Karin fött upp ett femtiotal valpar och en stor del av hennes jobb är att hitta lämpliga hanar som hennes tikar kan para sig med. Det är extremt vikigt att ha bra koll på hundarnas stamtavlor då man vill undvika för nära släktband som kan leda till inavel och medföljande defekter, Valet av parningshane bestäms även av hanens temperment, utseende och karaktäre så det är viktigt att uppfödare får träffa de olika hundarna som är involverade.

Man kan absolut leva på att vara hunduppfödare men det gäller att man har ett brinnande intresse då det krävs mycket jobb och total dedikation. Om man vill bli miljönär är detta verlkigen inte ett yrke att välja, men om man älskar hundar, resande, fysiska aktiviteter och att jobba med människor så har man en rolig och givande karriär att se fram emot.